на живо

Корейски гранд разби ЦСКА в контрола

"Червените" отстъпиха с 0:4 на "Сувон" в предпоследната си проверка в Испания

Южнокорейският тим "Сувон Блууингс" победи с 4:0 ЦСКА в предпоследната контрола на "червените" по време на тренировъчния им лагер в Испания. Наставникът на "армейците" Стамен Белчев даде възможност за изява на голяма част от младите футболисти от състава.

Дебют направи новият нападател Кевин Кубемба, който не впечатли и беше заменен след почивката. "Червените" имаха проблеми в атака и трудно достигаха до добри ситуации пред вратата на съперника.

Корейците, които се представиха разочароващо в елитната К-Лига, в която завършиха на седмото място през миналия сезон, поведоха още в деветата минута. Ким Мин-У центрира от ляво към далечната греда и бразилският нападател Джонатан отблизо с глава преодоля вратаря Александър Конов.

В 54-ата минута "Сувон" удвои преднината си. Друг бразилец се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кирил Десподов в наказателното поле. Полузащитникът Рафаел Силва Фонтеш-Рафа, който по-рано днес се присъедини към лагера на "армейците", се появи в игра като резерва в 59-ата минута. 24-годишният бразилец пристига от третодивизионния португалски "Лимианос" и ще изкара пробен период в тима.

В 80-ата минута след центриране в пеналта от ляво Жонатан засече с глава, топката беше избита лошо от малкото наказателно поле право към непокрития Ки-хун Йом, който фронтално от 16-17 метра простреля Конов за 3:0. "Сувон" стигна и до четвърти гол в 86-ата минута. Резервата Ки-Дон с удар по тревата от 15 метра прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА.

До момента "червените" записаха само една победа в четири от изиграните контроли до момента. "Армейците" се наложиха с 2:1 над "Локомотив" Москва, но след това допуснаха загуба от "Рубин" Казан (2:4) и равенство с "Динамо" Киев (2:2).