на живо

„Корейското чудо” взе скалпа на Джокович

21-годишният Хьон Чун с впечатляваща победа в три сета над бившия номер 1

Южнокореецът Хьон Чун продължава да пише история на "Аустрелиън Оупън". 21-годишният тенисист се класира за първи път за четвъртфиналите в Мелбърн и то с впечатляваща победа в три сета - 7:6(4), 7:5, 7:6(3), над бившия №1 в света Новак Джокович.

Хьон Чун, който ще участва на "София Оупън" през февруари, стана първият южнокореец с място в топ 8 на турнир от Големия шлем.

Резултатът от 3:0 сета обаче не отговаря напълно на битката на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн. Хьон Чун поведе изненадващо с два бързи пробива в първия сет, но Джокович успя да отвърне на удара и се стигна до решаващ за изхода на частта тайбрек. В него южнокореецът бе по–добър и спечели.

Във втория сет Чун впечатли всички със своята борбеност като успя да върне в полето на сърбина удари, които биха били неспасяеми за повечето тенисисти. Той направи ключов пробив в последното подаване на сърбина и поведе с 2:0 сета.

Въпреки болките в лакътя Новак до последно не се отказа да търси противодействие на играта на 21-годишния си съперник. Опитите му обаче неуспешни и след нов тайбрек Хьон Чун се поздрави с историческо класиране за 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия.

На четвъртфиналите южнокореецът ще се изправи срещу другата сензация на турнира до момента – Тенис Сандгрен, който по–рано елиминира петия в света Доминик Тийм.