на живо

Коронавирусът отново застрашава футбола в Европа (ВИДЕО)

Карантината спира играчи за национални отбори

Коронавирусът отново застрашава футбола в Европа (ВИДЕО)

Пандемията от COVID-19 отново застрашава футбола в Европа. Някои национални състезатели няма да могат да играят за страната си в предстоящите мачове заради задължителна карантина при завръщането им в държавите, в които живеят.

Петима от националния отбор на Швеция пропускат двубоя срещу Дания, защото се състезават за английски клубове. Според рестрикциите от уикенда във Великобритания, живеещите в страната трябва да бъдат поставени под задължителна 14-дневна домашна карантина при пристигане от Дания.

Именно поради тази причина и селекционерът на "червения динамит" Каспер Хюлманд добави още 9 играчи към състава си за двубоя, очаквайки играещите на Острова да не пътуват.

Снимка: Getty Images

Две от звездите на Сърбия - Сергей Милинкович-Савич и Александър Коларов успяха да се приберат в родината си преди Италия да наложи забрана за пътуване.

По закон и двамата ще трябва да са под карантина при завръщането си на Апенините, но шефовете на "Интер", където Коларов играе, са в разговори с местните власти дали, ако бъде изпратен частен самолет за футболиста, ще бъде направено изключение и няма да се наложи той да се самоизолира.

Снимка: Getty Images