на живо

Кошмар за Бразилия, Неймар се контузи на тренировка (СНИМКИ)

Звездата напусна преждевременно заниманието заради болки в глезена

Равенството 1:1 с Швейцария на старта на Мондиал 2018 бе прието като катастрофа в Бразилия, но ето че ситуацията може да стане и още по-тежка. Звездата на тима Неймар получи контузия в десния глезен и напусна преждевременно днешната тренировка в Сочи.

Нападателят, за когото преди година "Пари Сен Жермен" плати 222 милиона евро, очевидно изпитваше силна болка, а накрая дори закри лицето си с ръка в жест на отчаяние. Той незабавно попадна под грижите на лекарския щаб. От бразилската федерация съобщиха, че му предстои физиотерапия.

Неймар се възстанови по ускорена програма от фрактура на крака, за да помогне на "селесао" в преследването на шеста световна титла. Фактът, че той не успя да завърши днешното занимание, поставя под сериозен въпрос дали ще бъде на разположение в оставащите двубои от турнира.

Звездата не успя да впечатли при равенството с Швейцария на старта и отнесе сериозни критики в родината си. Той обаче бе фаулиран цели 10 пъти от защитниците на съперника - рекорд в един двубой от световно първенство от 20 години насам.

Следващата среща на Бразилия е срещу Коста Рика в петък.