на живо

Кошмарът за Роналдо и компания продължава

Нулево реми между Португалия и Австрия, Кристиано пропусна дузпа

Португалия и Австрия завършиха наравно 0:0 в мач от шеста група на европейското първенство по футбол, провеждащо се във Франция.

Изненадващият грешник за иберийците беше звездата на тима Кристиано Роналдо, който изпусна дузпа в 79‘ минута.

Двубоят на ст. „Парк де Пренс“ в Париж започна по-добре за Австрия. Бундестимът можеше да открие резултата още в 3‘ минута, когато Мартин Харник трябваше да прати топката в мрежата на Руи Патрисио, но пропусна от 2-3 метра.

Португалия притисна съперника, но австрийците изглеждаха много опасни на контраатака. 

В 12‘ минута тимът на Фернандо Сантош имаше златна възможност да поведе. Нани излезе сам срещу вратаря, но Алмер спаси с крак.

В 22‘ минута Роналдо пропусна от 4-5 метра. Звездата на Реал (Мадрид) получи отличен пас от лявото крило и стреля, но встрани от целта. 

Седем минути по-късно португалците отново организираха опасна атака, при която Нани стреля с глава, топката обаче се отби в страничния стълб, а при добавката Жоао Моутиньо стреля над вратата.

В 41‘ минута иберийците имаха късмет. Алаба стреля от пряк свободен удар и топката летеше към негов съотборник на удобна позиция, но в последния момент Виейриня успя да я изчисти с глава.

На полувремето резултатът бе равен – 0:0.

Втората част, също както първата, започна с отличен шанс за Австрия. Щефан Илзанкер стреля силно в долния ляв ъгъл, но стражът Руи Патрисио бе на висота.

В 55‘ минута и на австрийския вратар Алмер се наложи да показва класа. Той изби силен и добре насочен удар на Кристиано Роналдо.

Снимка: Getty Images

В следващата атака отново нападателят на иберийците стреля, този път с глава…. и Алмер пак беше на място.

В 65‘ минута Роналдо се опита да вкара и от пряк свободен удар. Голът обаче не спираше да му се изплъзва.

В 79‘ минута Хинтерегер фаулира Роналдо в наказателното поле на своя тим и главният съдия Никола Рицоли (Италия) отсъди дузпа. Зад топката застана именно Кристиано Роналдо. Той обаче изпусна от бялата точка, нацелвайки левия страничен стълб.

До края на срещата Португалия не създаде нищо интересно пред вратата на съперника, въпреки че имаше превъзходство във владението на топката.

Така „мореплавателите“ отново разочароваха и рискуват да се приберат у дома рано.  В последния кръг Португалия играе с Унгария и се нуждае от задължителна победа. Другият двубой от шеста група е Австрия – Исландия.

Съставите

от ляво надясно / от горе надолу: У.Карвальо, Гомеш, Пепе, Руи Патрисио, Кристиано Роналдо. Куарешма, Моутиньо, Нани, Виейриня, Гереро, Р. Карвальо (Photo:GettyImages)

от ляво надясно / от горе надолу: Алаба, Илзанкер, Алмер, Прьодл, Хинтерегер, Забицер, Арнаутович, Фухс, Харник, Баумгартлингер, Клайн (Photo:GettyImages)