на живо

Кошмарен последен мач за Фернандо Торес (ВИДЕО)

Отборът на Ел Ниньо падна с 1:6 от този на Андрес Иниеста и Давид Вия

Getty Images

Легендата на испанския футбол - Фернандо Торес, изигра последния мач в професионалната си кариера. Ел Ниньо обаче я завърши с тежко поражение, след като неговият "Саган" Тосу отстъпи с 1:6 на "Висел" Кобе в среща от 24-ия кръг на японското първенство.

Торес записа пълни 90 минути срещу "Кобе", в чиито редици са бившите му съотборници Давид Вия и Андрес Иниеста. Последният дори се разписа от дузпа, а друг бивш играч на "Барселона" Томас Вермален си отбеляза автогол за "Кобе".

Така отборът на Торес остава на 16-ото място в шампионата с актив от 24 точки и продължава битката си за оцеляване, като в момента се намира в зоната на изпадащите - по-точно в плейаута. "Кобе" е на 11-ата позиция с 29 точки.

"Поглеждам назад и не мога да повярвам какво съм преживял. Чувствам се голям късметлия, че успях да спечеля най-ценните трофеи във футбола. Искам да благодаря на футбола, че ме направи толкова щастлив. Не искам да забравяме обаче и най-истинското в играта - вие феновете, които правите футбола толкова приказен", бяха думите на 35-годишния Фернандо към запалянковците.

Торес е юноша на "Атлетико" Мадрид. Той направи успешна кариера като футболист на "Ливърпул", "Челси" и "Милан", преди отново да се върне при "дюшекчиите".

На клубно и национално ниво Хлапето спечели всичко - Шампионската лига с "Челси", два пъти Лига Европа - първо със "сините", а след това и с "Атлетико". Той е световен шампион с Испания и двукратен европейски.

Сред най-запомнящите му се голове е този във финала на Евро 2008 срещу Германия, откъдето започнаха големите успехи на "златното поколение" на "Ла Фурия" с Шави, Иниеста, Давид Вия, Икер Касияс и Серхио Рамос.

 
 
 
View this post on Instagram

THE END

A post shared by (@fernandotorres) on

Тагове: