на живо

Космически заплати (ВИДЕО)

"Барселона" стана първият футболен клуб в света, който минава границата от половин милиард евро, изразходвани само за възнаграждения

Космически заплати (ВИДЕО)

"Барселона" стана първият футболен клуб в света, който минава границата от половин милиард евро, изразходвани само за заплати. Това гласи доклад на една от най-големите одиторски компании - "Кей Пи Ем Джи". Каталунците изпреварват шампиона на Франция "Пари Сен Жермен", инвестирал малко над 300 милиона евро за възнаграждения на звездите си през миналата година, както и английския "Манчестър Сити" с почти 300 милиона евро.

От похарчените над половин милиард евро за възнаграждения през 2018-та, най-високо е това на сърцето и душата на отбора - Лионел Меси, разкрива "Кей Пи Ем Джи". Аржентинецът прибира 40 милиона евро годишно.

Според доклада на одиторската фирма, бюджетът само за заплати в "Барселона" се е увеличил с 42% през последните 12 месеца, след като на "Камп Ноу" се сдобиха с две скъпи стоки - едната се казва Филипе Коутиньо, който струва на "Барса" 35 милиона евро на сезон, а другата е Усман Дембеле. 21-годишният французин вече взима по 20 милиона евро годишно.

Тази вечер феновете на "Барселона" могат да се насладят на майсторството на звездите на тима с космически заплати, начело с Лионел Меси, в мача-реванш от 1/8-финалите за Купата на краля срещу "Леванте". Срещата е от 22:30 ч. по bTV Action.