на живо

Край на мечтата за Рио!

Националите загубиха от Франция с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25)

CEV

Със загуба завърши Олимпийската квалификация в Берлин за българския национален отбор. Възпитаниците на Пламен Константинов загубиха срещата си с Франция с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25) и не успяхя да се класират за Олимиадата в Рио де Жанейро.

Пламен Константинов заложи на разпределителя Любомир Агонцев и диагонала Николай Учиков в титулярния състав, а на пейката остави Георги Братоев и капитанът Владимир Николов. Френският наставник Лоран Тили пък пусна в игра всичките си звезди, които спечелиха Европейското първенство в София преди няколок месеца.

Снимка: CEV

Първият гейм премина изцяло под доминацията на „петлите” и те закономерно затвориха частта на 19 точки. Във втория гейм „трикольорите” успяха да се мобилизират, а в игра за французите влязоха резервите на тима. Възпитаниците на Пламен Константинов взеха предимство още в началото на частта и успяха да го задържат до 17:17. Съперниците ни обаче се оказаха по-съобразителни и взеха и този гейм при резултат 25:20. В третия гейм предимството отново бе на страната на французите и без особени проблеми те спечелиха мача.

Най-резултатен за българския тим бе Николай Учиков с 13 точки. За Франция Николас Марашал реализира 12.

Снимка: CEV

След поражението българските национали останаха на третото място в групата, което не дава шанс за по-нататъшно класиране в турнира. Те загубиха и шансовете си да играят в Рио, тъй като само победителят от квалификацията взима директна квота, а класиралите се на второ и трето място имат право да играят на последния турнир в Япония, който ще определи участниците на Олимпийските игри през лятото.