на живо

Меси и "Пари Сен Жермен" се разбраха

Скоро ще има официална информация

Reuters

Преговорите между аржентинския нападател Лионел Меси и френския "Пари Сен Жермен" бяха обявени за приключени от брата на собственика на парижани Халифа бин Хамад Ал-Тани.

"Преговорите официално приключиха. Решението ще бъде обявено по-късно", написа Халифа бин Хамад Ал-Тани в "Туитър".

На 5 август стана ясно, че Меси няма как да продължи кариерата си в "Барселона" заради финансовите регулации на Ла Лига.

Баща му Жорже, който е и негов агент, е потърсил веднага контакт с парижани и е преговарял директно с президента на клуба Насел Ал-Хелаифи.

Желанието на самия Меси е било да отиде именно в ПСЖ, където ще играе с добрия си приятел Неймар.

Според неофициални информации аржентинецът ще подпише до 2024 година, като ще получава по 50 милиона евро на сезон.

Междувременно Христо Стоичков написа послание до Лионел Меси в социалните мрежи.

"Срещнах те през 2004-а. Гледах как тренираш в следобедите с твоя треньор Серхо Лобера и бележеше голове с левия си крак. Заедно споделихме много церемонии и това, че те видях как от дете се превърна в най-добрия за всички времена, ме изпълва с гордост. Лео, където и да отидеш, винаги ще се гордея с теб. Желая на теб и твоето скромно семейство всичко най-добро", написа носителят на "Златната топка" за 1994 г.

Цел номер 1 пред ПСЖ си остава спечелването на Шампионската лига. Клубът се подсили със Серхио Рамос, а заедно с Меси двамата ще "внесат" в съблекалнята на "Парк де Пренс" общо осем трофея от най-авторитетния клубен турнир.