на живо

Край - великата победна серия свърши!

Байерн не успя да изравни 55-годишен рекорд

Getty Images/Guliver Photos

Два месеца и половина след началото на сезона в германската Бундеслига най-сетне се намери отбор, който да спре Байерн (Мюнхен). След 10 поредни победи тимът на Пеп Гуардиола загуби първите си точки едва в 11-я кръг, завършвайки 0:0 при гостуването на Айнтрахт (Франкфурт). Така баварците не успяха да изравнят рекорда на Тотнъм от 1960 година, когато "шпорите" стартират кампанията си с 11 последователни успеха.

На "Комерцбанк Арена" Байерн доминираше през целия двубой, но не успя да отбележи, въпреки дванайсетте точни удара във вратата на домакините, пазена от Лукас Храдецки. Мюнхенският гранд завърши без вкаран гол за втори път в последните си четири срещи, след като преди десетина дни загуби с 0:2 при гостуването на Арсенал в мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сега за баварците предстои нов двубой с лондончани, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action идната сряда от 21:00.

В класирането Байерн остава убедителен лидер с актив от 31 точки. Вторият Борусия (Дортмунд) е с 23, но в съботния следобед може да съкрати изоставането си при победа като гост на Вердер (Бремен).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отборът на Айнтрахт (Франкфурт), който не загуби от Байерн за първи път в последните седем мача помежду им, заема 11-то място с 13 точки.