на живо

Кралев: Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент (ВИДЕО)

"Няма нищо драматично в обжалването на Лечков, чакаме решението на съда"

Спортният министър Красен Кралев коментира спора за президентския пост в Българския футболен съюз. След победата с 1:0 над Чехия той заяви пред медиите, че решението на Изпълкома към централата е Михаил Касабов да застане начело, а в обжалването на вицепрезидента Йордан Лечков няма нищо драматично.

"Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент. Има обжалване от страна на г-н Йордан Лечков. Ще изчакаме решението на съда. Най-важното за нас е да има Конгрес и да бъде избрано по демократичен начин ново ръководство, с което да работим. Трябва да направим много сериозна реформа в ДЮШ, за да се надяваме на по-добро бъдеще. Легитимно е това ръководство, което е вписано в съда в момента", каза Кралев.

"Нищо драматично няма в обжалването на г-н Лечков. Изчакайте да видим какво ще се случи. Има процедура, нека съдът вземе решение. Дайте време на Изпълкома да си избере ново ръководство и да започне реформи в българския футбол. Надявам се на Конгреса да видим много нови идеи и кандидатури, за да се вземе адекватно решение и да тръгнем по нов път. Дълги години се буксува на едно ниво. Нямаме добри играчи в големите първенства, това няма как да не се отрази на играта на националния ни отбор"

Кралев не скри и задоволството си от успеха срещу Чехия - първи за "трикольорите" в последните 13 месеца. Той си пожела страната ни никога повече да не преживява срам като този по време на расисткия скандал от двубоя с Англия.

"Хубаво е, когато националният отбор побеждава. Искам да си говорим за този тежък период, който преживяхме. Нашите момчета се постараха да вземат максимума от мача. Обръщам се към всички президенти на клубове, на фенклубове, обикновени запалянковци на отбора, дайте да не допускаме повече такъв срам. България не е расистка държава, нека бъдем толерантни. Нека този срам да не се повтаря",призова спортният министър.

Снимка: Lap.bg

Тагове: