на живо

Кралев призова за търпение относно връщането на публиката на стадионите

Ако има възможност, ще пуснем фенове, коментира спортният министър

Lap.bg

Спортният министър Красен Кралев призова за малко повече търпение относно връщането на публиката на спорните състезания. Той е категоричен, че се полагат всички усилия за решаването на този проблем и при възможност феновете ще могат отново да гледат спорт на живо.

"Винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Да ви кажа, че утре ще отворим стадионите - не е сериозно. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират внимателно ситуацията и ако има възможност, ще бъде разрешен този проблем", каза Кралев.

"То не е само за футбола. Илиана Раева ми звъни и иска за Световната купа по художествена гимнастика публика. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба - и там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика.", добави министърът.

"Трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса", категоричен е Кралев.

Преди няколко седмици футболни запалянковци призоваха да бъдат пуснати на мачовете. Те бяха недоволни, тъй като отново заработиха моловете, а стадионите, които са на открито, не. Преди два дни привърженици на "Левски" разпространиха декларация с искане за допускане на публика на футболните срещи, след като вече са отворени и заведенията.