на живо

Кралев: Желанието ми е да увеличим броя на феновете по трибуните

Спортният министър е доволен от видяното в първия кръг на футболното първенство

Lap.bg

Броят на феновете по футболните стадиони може да бъде увеличен, ако мерките срещу разпространението на COVID-19 продължат да се спазват. Това каза спортният министър Красен Кралев по време на посещение в Асеновград.

"Обществото е разделено относно темата с допускане на зрители по стадионите. Всеки иска да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз смятам, че и в двата случая взехме правилно решение. Веднага след пандемията допуснахме зрители на стадионите. Разочарован съм, че в някой клубове не спазваха мерките. Проявихме разбиране и толерантност и ми се иска да покажат същото. Умолявам ги да спазват изискванията, тъй като от тях зависи здравето им", коментира спортният министър.

В момента публиката по стадионите е ограничена до 1000 души на сектор при допустима заетост от 50% от общия капацитет на стадионите. 

Кралев обяви, че това, което е видял по трибуните в първия кръг на първенството "му се е харесало".

"Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се увеличава бройката, която ще допуснем. Сега не може да говорим за това нещо. Нашите решения зависят от феновете и как ще се представят на мачовете. Желанието ми е да вървим към увеличаване", добави Кралев.