на живо

Краси Балъков: Безобразно, срамно и необяснимо съдийство във Велико Търново

Легендарният футболист недоволства заради отсъжданията на "Етър" - "Славия"

БГНЕС

Бившият национал Красимир Балъков изрази остро недоволството си от отсъжданията на рефера Петър Костадинов по време на мача от четвъртфиналите за Купата на България между "Етър" Велико Търново и "Славия".

Гостите от столицата победиха с 3:1 и си осигуриха място сред четирите тима, които ще се борят за трофея. Две от попаденията им обаче паднаха от дузпи. И двата наказателни удара обаче предизвикаха доста дискусии. 

В тях се включи и бившият футболист на "Етър", играл в последствие в "Спортинг" Лисабон и "Щутгарт" - Красимир Балъков, който определи отсъжданията за безобразни, срамни и необясними.

"Мачът за Купата Етър - Славия!

Безобразно, срамно и необяснимо за мен съдийство. Жалко за мъжката игра на двата отбора. Несъществуващ наказателен удар, странни и необосновани отсъждания! Не е редно един отбор, който стъпва отново в елитния футбол да бъде подложен на такова отношение от страна на съдиите. Велико Търново и Етър не заслужават това.

С такива рефери и отсъждания не само няма да стигнем качеството на европейския футбол, а напротив - ще продължаваме да се отдалечаваме от него. Така ще прогоним окончателно и малкото фенове от стадионите.

Надявам се органите на футболния съюз да анализират задълбочено това съдийство и да вземат необходимите правилни решения", пише Балъков.