на живо

Красимир Балъков е новият треньор на ЦСКА 1948

Утре бившият национален селекционер ще бъде представен на пресконференция

Getty Images/Guliver Photos

Бившият национален селекционер Красимир Балъков е новият треньор на ЦСКА 1948, става ясно от обявена за четвъртък пресконференция с негово участие в Пресклуб България.

До момента новакът в елита не е обявил официално привличането на Балъков, но преди ден изпълнителният директор Добрин Гьонов каза за bTV, че преговорите са в напреднала фаза.

За последно бившият футболист на "Етър" Велико Търново, "Спортинг" Лисабон и "Щутгарт" води мъжкия национален отбор на България. Той подаде оставка след загубата на "лъвовете" с 0:6 от Англия през октомври 2019 г. Българският тим успя да спечели само точка под негово ръководство в пет официални мача.

ЦСКА 1948 ще бъде четвъртият български клуб, който Балъков води. Той бе начело на "Черноморец" Бургас в периода 2008-2010 г., на "Литекс" Ловеч в периода 2014-2015 г. и на "Етър" Велико Търново в периода 2018-2019 г.

Балъков, който беше част от националния тим на България, класирал се на четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 г., е бил треньор и на швейцарските "Грасхопърс" и "Санкт Гален", хърватския "Хайдук" Сплит и германския "Кайзерслаутерн".

Балъков ще наследи на треньорския пост Йордан Юруков, който остава в ЦСКА 1948, но няма лиценз за Първа лига.