на живо

Красимир Балъков: Франция е фаворит на 200%

"Победата на "Парк де Пренс" доказа, че може да направим невъзможното", спомни си Бала пред "Екип"

Getty Images/Guliver Photos

Бившият български национал и участник на световното първенство в САЩ през 1994 г. - Красимир Балъков, заяви пред френското издание "Екип", че "петлите" са фаворит в предстоящата квалификация за Мондиала в Русия.

Българският и френският отбор ще излязат един срещу друг на "Стад дьо Франс" в петък (7 октомври) в мач от втория кръг на груповата фаза на надпреварата, която ще определи участниците във форума.

"Франция е фаворит на 200%. Останалото ще запазя за себе си, защото не искам да казвам нищо лошо за българския отбор. България върви в правилната посока, но много бавно. Правим малки крачки, но важното е, че вървим напред", каза той пред "Екип".

Снимка: L\'Equipe

Подобно на неговия съотборник от САЩ'94 - Емил Костадинов, и Балъков сподели спомените си от мача на 17 ноември 1993 г. на "Парк де Прес", когато България се класира за Мондиала с гол в 90-та минута.

"Тази победа доказа, че можем да направим невъзможното. Това беше голям успех за една малка държава като нашата. Нашето поколение направи нещо, което се случва веднъж на сто години", спомни си Бала, който има 92 мача и 16 гола за националния отбор.