на живо

Красимир Балъков все по-близо до договор с ЦСКА 1948

От клуба заявиха, че преговорите вървят добре

Lap.bg

Красимир Балъков най-вероятно ще бъде новият треньор на новака в Първа футболна лига ЦСКА 1948. Бившият национален селекционер не е подписал договор все още, уточниха за bTV от клуба, но преговорите се развиват в тази посока. 

Очаква се в близките дни ръководството на ЦСКА 1948 официално да съобщи, че за първия си сезон в елита ще разчита на Балъков на треньорската скамейка. 

За последно бившият футболист на "Етър" Велико Търново, "Спортинг" Лисабон и "Щутгарт" води мъжкия национален отбор на България. Той подаде оставка след загубата на "лъвовете" с 0:6 от Англия през октомври 2019 г. Българският тим успя да спечели само точка под негово ръководство в пет официални мача.

Снимка: Lap.bg

Ако двете страни постигнат споразумение, ЦСКА 1948 ще бъде четвъртият български клуб, който Балъков води. Той беше начело на "Черноморец" Бургас в периода 2008-2010 г., на "Литекс" Ловеч в периода 2014-2015 г. и на "Етър" Велико Търново в периода 2018-2019 г.

Балъков, който беше част от националния тим на България, класирал се на четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 г., беше треньор още в швейцарските "Грасхопърс" и "Санкт Гален", хърватския "Хайдук" Сплит и германския "Кайзерслаутерн".

Треньор на ЦСКА 1948 - тима, който влезе в Първа лига, след като беше прекратен сезонът във втория ешалон, е Йордан Юруков. Той няма лиценз да води отбор в елита. Очаква се Юруков да остане на работа в отбора и да влезе в щаба на Балъков.