на живо

Красив гол върна "Милан" на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

"Росонерите" победиха "Каляри" като гости

Красив гол върна "Милан" на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Важна победа за "Милан" в битката за Скудетото! "Росонерите" се върнаха на върха в италианската Серия "А", след като спечелиха с 1:0 гостуването си на "Каляри" от 30-ия кръг. Така за втори път в историята "Милан" вкара поне един гол в 15 поредни гостувания за първенство. За последно грандът постигна същото през далечната 1968 г.

В герой за тима на Стефано Пиоли тази вечер се превърна алжирският национал Исмаел Бенасер.

Гостите владееха инициативата, но Оливие Жиру и Браим Диас пропуснаха добри възможности, а Тео Ернандес бе спрян от стража Алесио Краньо. Все пак в 59' Бенасер получи отлично подаване от Жиру и прати топката в мрежата с воле от границата на наказателното поле.

"Каляри" опита да отвърне, удар на капитана Жоао Педро в 76' обаче бе блокиран от защитник в последния момент.

В първата минута от добавеното време сардинци бяха най-близо до изравняването - топката се отби в напречната греда след удар с глава на Леонардо Паволети.

С успеха "Милан" води с актив от 66 точки - 3 пред "Наполи", а вечният враг и действащ шампион "Интер" заема третата позиция с 60 точки и мач по-малко.

"Каляри" остава на 17-о място, непосредствено над зоната на изпадащите, с 25 точки. В следващия кръг "рособлу" гостуват на "Удинезе", а "Милан" приема "Болоня".