на живо

Крис Колман: Горд съм от момчетата

Селекционерът на Уелс пожела на Португалия да спечели Евро 2016

След снощната загуба на Уелс с 0:2 от Португалия, с която "драконите" се прибират у дома, националният селекционер Крис Колман заяви, че е останал доволен от рейда на момчета на европейското. Португалия сломи съпротивата на Уелс с два бързи гола през второто полувреме на Роналдо и Нани. 

"Много ни боли, че загубихме 1/2 финала, момчетата са съкрушени, но трябва да погледнат назад и ще разберат, че са направили сънародниците си горди.", каза Колман. "Дадохме всичко от себе си, но изглеждахме уморени по време на двубоя. Не направихме нищо смислено, когато владеехме топката. Трябва да отдадем заслуженото на Португалия. Не ни дадоха да дишаме"

Играч на мача беше Кристиано Роналдо, който вкара деветия си гол на европейски първенства, с което изравни рекорда на Мишел Платини. Португалецът записа и една асистенция на името си. Именно първият гол на Кристиано е бил решаващ според Колман.

"Знаехме, че първият гол в мача ще е решаващ. Загубихме концентрацията си за пет минути и когато си изправен срещу толкова класен отбор като Португалия, този отбор се възползва от невниманието. Спечелихме много срещи, днес ни беше ред да загубим. Поздравления за Португалия, надявам се те да спечелят турнира.", каза Колман.

Уелс трябваше да се справя без присъствието на Аарън Рамзи на игрището, както и без защитника Бен Дейвис, но Колман отказа да се оправдае с тяхното отсъствие. 

"Всеки отбор би страдал от липсата на Рамзи, но не това беше решаващо. Доволен съм от Кинг. Причината да загубим е, че изглеждахме леко уморени днес, а да не забравяме, че Бейл все пак е човек. Направи всичко по силите си да ни върне в мача. Горд съм от отбора. Понякога нещата не се получават както искаме, но противникът игра много добре."