на живо

Кристиано Роналдо отбеляза 750-ия гол в кариерата си (ВИДЕО)

"Ювентус" с класически успех срещу "Динамо" Киев

Кристиано Роналдо отбеляза 750-ия гол в кариерата си (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо продължава с впечатляващите постижения! Португалската суперзвезда отбеляза 750-ия гол в в кариерата си при победата на "Ювентус" с 3:0 срещу "Динамо" Киев в Шампионска лига.

За нападателя това е 75-то попадение с екипа на "Старата госпожа". Той има още 450 с "Реал" Мадрид, 118 с "Манчестър Юнайтед", 5 със "Спортинг" Лисабон и 102 с националната фланелка. Освен това Роналдо вкара на "Динамо" в Шампионската лига за първи път от ноември 2007. 13 години и 25 дни са минали от предишния негов гол срещу украинския гранд.

Снимка: Getty Images

Тази вечер Роналдо се разписа за 2:0 в 57'. Преди това Федерико Киеза бе открил в 21'. Крайния резултат оформи Алваро Мората в 66'.

Мачът ще се запомни и с това, че бе ръководен от французойката Стефани Фрапар - първата жена-главен съдия на среща в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

С трите точки "Ювентус" събра 12 и заема второто място в група 7 след 5 кръга. Води "Барселона" с 15 точки, а след седмица двата гранда на Стария континент се сблъскват в Испания, за да определят победителя в групата. "Бианконерите" се нуждаят от победа с поне два гола разлика в резултатен мач, тъй като отстъпиха на "Барселона" с 0:2 в Торино.

В другият двубой "Динамо" Киев посреща "Ференцварош". И двата тима са с по 1 точка и мачът е спор за място в Лига Европа през пролетта.