на живо

Роналдо посвети титлата на най-засегнатите от коронавируса

"Ювентус" спечели Скудетото за девети пореден сезон

https://www.instagram.com

Кристиано Роналдо посвети титлата на Италия на феновете на "Ювентус". Нападателят има 31 гола през този в Серия "А", а Старата госпожа е единственият отбор от петте топ първенства с девет поредни титли. "Бианконерите" подобриха собствения си рекорд, който през юни бе изравнен от "Байерн" Мюнхен.

До края на сезона в Италия има само още два кръга, а Роналдо е на три гола от лидера при голмайсторите Чиро Имобиле, който към момента е с 34.

"Посвещавам тази титла на всички фенове на "Ювентус", и най-вече на онези, които пострадаха най-много от пандемията, която изневиделица за една нощ преобърна целия ни свят с краката нагоре. Не беше лесно. Вашият кураж, вашето поведение и решителност бяха силата, от която имахме нужда, за да се справим и да се борим до самия край за титлата, която принадлежи на цяла Италия. Голяма прегръдка за всички вас", написа португалецът в "Инстаграм".

От възобновяването на футболните първенства 35-годишният Роналдо отбеляза 10 гола - повече от всеки друг играч в Европа. Той спечели Скудетото за втори път, като вдигна и трети трофей с екипа на "бианконерите", след като спечели и Суперкупата на Италия през 2018 г.

Португалската звезда вече има 30 трофея в кариерата си - един със "Спортинг", 9 с "Манчестър Юнайтед", 15 с "Реал" и 3 с "Ювентус". Роналдо спечели два с националния отбор на Португалия - Евро 2016 и Лигата на нациите през сезон 2018/19.