на живо

Кристиано Роналдо пребори коронавируса

19 дни, след като даде положителен тест, португалецът може да се завърне в игра

Reuters

Кристиано Роналдо е дал отрицателна проба за коронавирус. Това съобщиха от "Ювентус" на официалния си сайт

Той беше в изолация 19 дни, след като научи, че е заразен по време на лагер с националния тим на Португалия. След това Роналдо нае медицински самолет и линейка, за да се завърне в дома си в Торино. Там той се изолира на отделен етаж от половинката си Джорджина и четирите си деца. 

През периода Роналдо даде още 3 положителни проби за коронавирус. Той пропусна 3 мача на "Ювентус" - срещу "Кротоне" (1:1) и "Верона" (1:1) от Серия "А" и "Барселона" (0:2) в груповата фаза на Шампионската лига. Срещата с каталунците беше възможност Роналдо да се изправи отново срещу "големия си враг" - Лионел Меси. Двамата не бяха излизали един срещу друг на терена от 2018 г. насам, когато португалецът напусна "Реал" Мадрид. Следващата възможност за това ще е на 8 декември.

Снимка: Instagram

По време на изолацията си Роналдо не е проявявал симптоми. В социалните мрежи той публикува няколко снимки, с които увери почитателите си, че се чувства добре и продължава да поддържа добрата си форма.

Така треньорът на "Ювентус" Андреа Пирло може да използва португалеца още при гостуването на "Специя" в неделя (1 ноември), както и за мача с "Ференцварош" от груповата фаза на Шампионската лига на 4 ноември.