на живо

Кристиано Роналдо преди "Порто": Началото на дългия поход до финала

Звездата на "Ювентус" мотивира отбора преди осминафиналния мач от Шампионска лига

Звездата на италианския шампион "Ювентус" използва социалната мрежа "Инстаграм", за да мотивира отбора преди утрешния първи осминафинален сблъсък с "Порто" в Шампионската лига (22:00 ч., пряко по bTV Action).

Португалецът, за когото мачът ще бъде завръщане в родината му, си пожела именно от пристанищния град да започне дългият поход на "биаконерите" до финала в най-престижния клубен турнир.

"Утре предстои много важен мач срещу много силен отбор и мога само да се надявам, че това ще бъде едва началото на дългия поход до финала, който искаме да направим. Уважение към противника, амбиция за победа и 100% концентрация върху нашите цели. Давайте, момчета!", написа пекратният носител на "Златната топка".

В славната си кариера Роналдо има 762 попадения и е най-резултатният в историята на футбола, поне според някои статистици. Други го поставят на второ място след чешката легенда Йосеф Бицан, за когото се смята, че е реализирал около 805 гола в периода 1931-1955 г.

"Порто" обаче е неудобен съперник за Роналдо. Кристиано има само един гол в 6 мача срещу "драконите", а отборът му е печелил само един от тези двубои.

От началото на сезона отбеляза 23 попадения и асистира за 3 в 26 срещи във всички турнири.

Снимка: Getty Images