на живо

Кристиано с 10-то индивидуално отличие за 2016 г.

Още едно признание за португалеца

Getty Images

Кристиано Роналдо ще изпрати най-добрата година в кариерата си с поредно индивидуално отличие. Нападателят на „Реал” Мадрид спечели статуетка номер 10 за изминалите 12 месеца. Португалецът получи наградата на "Globe Soccer" за най-добър играч в света.

Тя бе връчена на президента на „белите” Флорентино Перес. Самият Роналдо не присъства на церемонията, тъй като започна зимна подготовка с останалите си съотборници на „Сантиаго Бернабеу”.

Все пак CR7 се включи на живо чрез конферентна връзка, за да каже няколко думи пред футболната общественост:

„Много съм щастлив. Знаете, че това беше фантастична година. Както индивидуално, така и колективно. Следващата ще се опитаме да направим същото. Знаем, че ще бъде трудно, тъй като е почти невъможно. Всяка година обаче е предизвикателство за мен и ще се опитам да дам най-доброто от себе си.”

През 2016-та година Кристино спечели Евро 2016 с Португалия, както и три трофея с „Реал” Мадрид. Португалската звезда обра и почти всички индивидуални награди във футбола, сред които „Златната топка”, тази за най-добър играч на УЕФА и др.

Отличието на Роналдо не бе единственото, което потегли към Мадрид. Флорентино Перес бе избран за най-добър футболен президент, а „Реал” за клуб на годината.