на живо

Кристиян, преборил астмата с медали (ВИДЕО)

Млад таекуондист е първият герой в новата рубрика на "120 минути" - "Талантите"

Тази седмица стартираме нова рубрика на предаването "120 минути"- "Талантите". В нея ще ви запознаваме с успелите и талантливи деца на България.

Първият ни герой е Кристиян Златев. Той е само на 14 години, но вече бронзов медалист на световното първенство по таекуондо. Благодарение на спорта преборил наднорменото тегло и астмата.

Когато Кристиян стъпва за първи път в залата по таекуон-до едва ли някой е предполагал, че днес, едва на 14 години, той ще донесе бронз на България от световно първенство.

В залата в Ботевград влиза второкласник с наднормено тегло и тежка астма. С много труд Кристиян стига до световното първенство в Египет. Освен бронзовото отличие там, има успехи и от европейски първенства. А на балканското в Сърбия дори успява да грабне златото.

Кристиян е отгледан е от баба си Кръстана и дядо си Панталей, които са сред най-верните му фенове. Не познава баща си. Майка му живее в същия град, но има друго семейство.

Въпреки натоварването Кристиян се справя и с уроците. От тази година е в 8 клас. Взел си е успешно матурите и вече е в ново училище.

Но мечтата за медали и много състезания често се спъва в реалността. Парите за спорт не достигат. Често се налага децата от залата да събират средства дори, за да си купят екипи за състезания.

А мечтата на Кристиян е да стигне до Олимпиада. Надява се накой ден да застане и на олимпийската стълба и да донесе още много поводи за радост на България.

Тагове:

@