на живо

Кроос коментира бъдещето на Меси и го сравни с Роналдо

Темата вълнува не само фенове и специалисти

Полузащитникът на испанския шампион "Реал" Мадрид Тони Кроос насърчи Лионел Меси да смени "Барселона" с "Манчестър Сити". Плеймейкърът определи "Ла Пулга" като един от най-добрите в света, но сподели, че смята Кристиано Роналдо за по-класен.

"Ако такъв играч вече не носи екипа на наш съперник, знаете отлично, че можем да го приемем само като нещо хубаво. "Барселона" без Меси означава една "Барселона" без силно оръжие. Не мисля, че би дошъл в "Реал" Мадрид, така че за него ще е най-добре да се събере с Гуардиола в "Манчестър Сити", да заиграе във Висшата лига. Според мен Меси е един от най-добрите за всички времена, но отстъпва на Роналдо", коментира Кроос.

Сагата с Меси и "Барселона" се превърна в основна тема това лято. Аржентинският гений изпрати факс до клуба, чрез който изрази желанието си да напусне след близо две десетилетия със синьо-червения екип. Каталунският гранд не отстъпва и е готов да се раздели с Меси, само ако друг клуб активира откупната му клауза в размер на внушителните 700 млн. евро. В същото време Меси претендира, че може да си тръгне като свободен агент.

Интерес към него проявяват редица грандове на Стария континент, но фаворит за подписа му изглежда именно английският вицешампион "Манчестър Сити".