на живо

Крушарски: Разчитам само на това, което имам в джоба. Не купувам на килограм от "Кирков"

"Бизнесът тепърва се разраства. "Локо" да диша спокойно", заяви собственикът на пловдивчани

В типичния си стил собственикът на носителя на Купата на България по футбол за последните 2 сезона "Локомотив" Пловдив - Христо Крушарски, разкри, че ще разчита предимно на собствени инвестиции за бъдещето на тима, въпреки че днес беше обявено партньорството на "черно-белите" с компания за хазартни игри.

"Има забавяне на заплатите. Но не е фрапиращо. Случва се, защото човекът е един. Аз съм само аз. Разчитам на това, което ми е в джоба. Не разчитам на благодеяния. Нито съм Христо Иванов, нито съм Мая Манолова, нито съм Слави Трифонов. Там народът се натиска повече. От мен само искат пари. Давам. За базата. Тя върви лека-полека. За есента ще има минимум два терена, а това не са малко пари", заяви бизнесменът. 

Снимка: Lap.bg

Това е и причината за скромната селекция в тима през зимния трансферен прозорец. "Локо" ще разчита предимно на юноши.

"Ще ви отговоря на още един въпрос, без да ми го задавате. Вие не може да задавате въпроси! Защо "Локомотив"  няма нови попълнения? Защо питате за българите? Искате да пълня от пазара "Кирков" на кило! Минаха 20 човека. Остана 1. За това имаме 6 юноши и започваме да налагаме само юноши. Те не са по-зле от тези ,които идват на килограм. Селекцията в "Локомотив" е от 16 основни играчи, от които 5 са на скамейката. До сега бяха 20 на скамейката с еврозаплати. Сега ще са юноши, които ще взимат български левчета", обясни Крушарски.

Снимка: Lap.bg

Той заяви, че е оптимист за бъдещето на своя бизнес с противоградни ракети, тъй като в последните седмици метеорологичните условия се влошават.

"Тепърва почва да има нужда от моя бизнес. Видяхте какво стана преди няколко дена в България и Европа. Бизнесът с метеорологията ще бъде номер 1. Аз съм малко нескромен и ще ви кажа, че съм номер 1 в света по реагентите. Тепърва започват да ме търсят. Започвам проект в Турция, в Уганда, в Аржентина. "Локомотив" е спокоен за следващите 50 години. Да диша спокойно", категоричен е Крушарски.

Снимка: Lap.bg

"Локомотив" гостува на "Черно море" в събота (13 февруари) в първа среща от пролетния дял на Първа лига.

"Ето го треньора, капитана... Ние сме железобетонна стена. Вярваме си един на друг и до сега, нито аз съм излъгал някой, нито мен са ме излъгали. До края на тази година сме осигурени. Недостигът е малък. Може ли някой да ми отговори колко не му достигат на "Локомотив" на година? Задавам ви въпрос! Налучкваш! 500 000 лв. не ни достигат на година. Сега няма да ни достигат 200 000 лв.", заяви собственикът.