на живо

Кубрат Пулев: Честит празник! Да съхраним нашата райска България (ВИДЕО)

Кобрата направи специално обръщение по случай Съединението

Кубрат Пулев: Честит празник! Да съхраним нашата райска България (ВИДЕО)

Боксьорът Кубрат Пулев използва социалната мрежа "Фейсбук", за да направи специално обръщение към всички българи по случай 135 години от Съединението.

Кобрата призова да останем обединени и да съхраним нашата райска България.

Посланието на Пулев:

Честит празник, българи!

Ние, не веднъж в историята, сме показвали, че сме способни на велики дела. Намирали сме пътя към единението и сме сплотявали всичките си сили, за да я има България.

Съединението е един от тези велики моменти, които ни карат да се гордеем, че сме българи!

Не ми се мисли как би се развила нашата история, ако бяхме пропуснали онзи исторически момент!

Но нашите предци надскочиха дребнавите си разногласия и направиха делото на Съединението необратимо.

Убеден съм, че и днес ще намерим пътя към нашето единство. Няма да се поддадем на чужди сценарии и няма да следваме фалшиви герои!

Ще се върнем към корените си, ще почерпим сили и вдъхновение от нашите устои и традиции и ще постигнем големи победи на ринга на историята.

Ще бъдем непримирими към кражбите и измамите, но и ще различаваме истината от лъжата.

Любовта ми към България ме е вдъхновявала всеки път, когато съм излизал срещу силни противници и ми е давала неизчерпаема сила, за да преодолея натоварването.

Убеден съм, че всички, които обичаме нашата прекрасна родина, можем да направим България едно от най-прекрасните за живеене места на света.

Вярвам в любовта и силата и духа на нашия народ!

Честит празник, на всички, на които България е в сърцата.

По-големият от братята Пулеви е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) и очаква с нетърпение двубоя срещу шампиона Антъни Джошуа на 12 декември в зала "O2" в Лондон.

Мачът с Джошуа е може би най-важният в кариерата на Кубрат. За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.