на живо

Кубрат Пулев: "Чисора е по-добър в цирковете, надявам се да го нокаутирам!" (ВИДЕО)

Вижте какво заяви родният боксьор преди сблъсъка за европейската титла в Хамбург

bTV

Кубрат Пулев е уверен, че ще излезе победител от боксовия мач за европейската титла в тежка категория срещу Дерек Чисора. Двубоят ще се проведе на 7 май в Хамбург, а според родният представител провокациите от страна на британеца са част от шоуто в този спорт.

"Това е едно шоу. Все пак боксът е част от шоубизнеса. Аз мога да правя доста по-добро шоу от него, но някак си, когато съм мислил по въпроса - усещам, че не е моят стил. Аз съм доста по-истински човек и не обичам такива провокаци. По-силен е в цирковете, понеже аз нямам желание да се надпреварвам там. Определено там е по-силен.", заяви Кубрат след пресконференцията в София за големия мач.

Двубоят в Хамбург има още по-голямо значение, тъй като победителят от него ще бъде само на един мач от възможността да спори за титлата на Международната боксова федерация.

„Прави го още по-значим и важен. Знаете моята цел и моята мечта. Аз съм мотивиран на максимум", коментира Пулев.

Според него евентуална загуба в предстоящия сблъсък няма да има негативен ефект върху кариерата на допусналия поражение.

„И двамата сме големи имена. Една загуба повече или по-малко - не смятам, че ще повлие толкова."

Домакин на мача е зала "Барклейарена" в Хамбург - мястото, където Кубрат Пулев загуби дългоочаквания двубой с Владимир Кличко през ноември, 2014 година.

„За това не мисля. Аз не съм суеверен. Дано и в случая да не повлияят суеверните мисли на хората и да няма суеверие в самата битка. Радвам се, че ще бъде в толкова огромна зала и ще бъде толкова голям мач. Наистина ще бъде много интересен. Хората постоянно питат и искат да дойдат от всякакви краища на света."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пулев за пореден път бе категоричен, че е по-добрият боксьор и е уверен в победата.

„Той няма да промени кой знае какво. Постоянно ще натиска и ще вдига темпото. Типично неговия стил ще си играе - през цялото време напред с добрата защита, но аз се надявам да я пробия и да го нокаутирам. Не ме интересува неговата форма, интересува ме моята форма. Ще дам всичко от себе си, за да победя, да зарадвам хората в България и да им доставя необходимото удоволствие.", завърши Пулев.