на живо

Кубрат Пулев е №2 в света

Списание "Boxing News" отреди на българина второто място в тежка категория

Кубрат Пулев бе определен за номер 2 в света в тежка категория. Елитното издание "Boxing News" му отреди престижното второ място по-малко от седмица след като българинът спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

Пред най-добрият ни боксьор, който срещу Самуел Питър записа своята победа №24 при професионалистите от 2009 г., специалистите от американското издание поставят единствено Дионтей Уайлдър (37 победи, 0 загуби). След Пулев, под №3 е Луис Ортис (27-0), а четвърти е Антъни Джошуа (18-0), който преди няколко дни отново защити световната си титла на Международната боксова федерация (IBF).

Пулев е официален претендент за отличието. Той обаче ще трябва да почака, за да разбере как ще бъдат наредени картите от мениджъри и промоутъри. В момента Джошуа гледа към поредното предизвикателство - сблъсък с Владимир Кличко. Очакваният с нетърпение мач, на който ще бъде заложена и вакантната титла на Световната боксова асоциация, вероятно ще бъде насрочен за 29 април на "Уембли".