на живо

Кубрат Пулев на ринга през май. Боксира се срещу руснак в Калифорния

Андрей Федосов има само 3 загуби в професионалната си кариера

Thriller Fight Club

Следващият съперник на боксовия ринг за Кубрат Пулев ще бъде руснакът Андрей Федосов. Двамата трябва да излязат на ринга на 14 май в Калифорния. Това твърди каналът "Спортна джунгла". 

Мачът ще бъде по обичайни боксови правила, а не от веригата "Triad Kombat", която съчетава и ММА. Кобрата участва в един такъв мач през ноември 2021 г., когато още в първия рунд нокаутира Франк Мир. 

Срещата с Федосов ще бъде в 10 рунда и ще е част от гала вечерта зала "Форум" в Ингълууд. За нея братът на Кубрат - Тервел Пулев, вече обяви, че ще се изправи срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов.

Снимка: Thriller Fight Club

Федосов е на 35 години. На професионалния ринг има 32 победи (22 с нокаут) и само 3 поражения. Руският боксьор вече дълги години живее в САЩ. В момента той е в серия от 8 победи, която продължава от 2014 г. насам.

За последно Кобрата се качи на ринга по изцяло боксови правила на 12 декември 2020 г. Тогава той претърпя поражение от Антъни Джошуа в мач за световните титли в тежка категория. Това беше и втората загуба в кариерата му. В своя професионален актив българинът има 28 победи (14 с нокаут). В началото на май Пулев е навърши 41 години. 

Снимка: Lap.bg