на живо

Кубрат Пулев по-лек от Мир, но по-тежък от двубоя с Джошуа (ВИДЕО)

Кобрата подаде ръка за поздрав, но американецът не отвърна

Кубрат Пулев и съперникът му Франк Мир преминаха официалния кантар преди битката помежду им от Triad Combat. Кобрата е по-лек от бившия шампион в UFC. Българският боксьор тежи 115.6 кг, а Мир закова стрелките на 122.1 кг. Разликата - точно 6.5 кг, обаче е по-малка от очакваното. Пулев тежи с 6 кг повече спрямо двубоя с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория.

Тази вечер имаше провокации и от двамата. Кубрат подаде ръка на Мир за поздрав, но американецът не отвърна. Кобрата изрази увереност в победата, заявявайки лаконично "само бокс".

Зрелището Triad Combat, изправящо боксьори срещу ММА бойци при специфични правила, дебютира утре с бляскава галавечер в Арлингтън, Тексас (САЩ). Гвоздеят в програмата е именно мачът между Пулев и Мир.

Рингът ще бъде триъгълен, а ръкавиците по-тънки от боксьорските. Ударите са над кръстта, но всякакви. Позволено е и задържане на противника в клинч.

Арена на атрактивните битки ще е Globe Life Field в Арлингтън - домът на бейзболния "Тексас Рейнджърс". Съоръжението за кратко време си извоюва репутацията на едно от най-добрите места за спорт и забавление в САЩ.

Сега там ще гледаме и Кобрата! За последно Пулев (28 победи, 2 загуби) са качи на ринга на 12 декември 2020 г., когато загуби мача си за титлите в тежката категория на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) срещу Антъни Джошуа.