на живо

Кубрат Пулев: Ще направя няколко мача, които да ме изстрелят нагоре

Българският боксьор се срещна със студенти в Пловдив

Lap.bg

Бившият претендент за световните титли в тежка категория в бокса Кубрат Пулев, планира до няколко месеца да се качи на ринга в САЩ. След това той се надява да постигне още няколко победи, които да му осигурят изкачване в ранглистата и нов мач за ценните пояси. 

Кобрата сподели плановете си в Пловдив, където се срещна със студенти. 

Снимка: Lap.bg

"Най-вероятно до няколко месеца ще имам мач в САЩ, с който да добия необходимата рутина, а след това да направя още няколко мача, които да ме изстрелят нагоре в ранглистата", заяви 40-годишният Пулев.

Два пъти в своята професионална кариера българинът се боксира за световните титли - през 2014 г. срещу Владимир Кличко и през 2020 г. срещу Антъни Джошуа. И в двата случая загуби оспорваните срещи.

Снимка: Lap.bg

Наскоро британецът, срещу когото беше и последният мач на Пулев, загуби титлите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF) в сблъсък с украинеца Олександър Усик.

"Очаквах загубата на Джошуа, казах и на приятели. Ако има втори мач между тях, очаквам Усик да го нокаутира", каза Пулев.

Той коментира и мача между Тайсън Фюри и Динотей Уайлдър, след който британецът запази пояса си на Световния боксов съвет (WBC).

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Нямаше техника, красота, имаше си малко повече уличен бой и размяна на удари. Тежката категория е това, това е най-интересната категория. Имаше нокдауни, за мен мачът беше интересен.", каза Пулев. 

Пред студентите от Висшето училище по сигурност и икономика, българският боксьор заяви: "У нас всеки може да стане политик, но не всеки - боксьор. Трябва да се занимавате с това, което обичате."

Самият Пулев записа специалност "Политика и бизнес" в УНСС преди няколко седмици.

Тагове:

Кубрат Пулев