на живо

Кубрат Пулев тренира с отбор по лека атлетика (ВИДЕО)

Кобрата е посланик на инициативата "Предизвикай се с кауза" на Фондация "Заедно в час"

Боксьорът Кубрат Пулев проведе тренировка с отбора по лека атлетика "Дарко Тим". Кобрата показа различни упражнения на децата и им даде ценни съвети за спортната подготовка. Той им обясни колко е важно да бъдат отговорни и последователни в тренировките.

Като посланик на инициативата "Предизвикай се с кауза" на Фондация "Заедно в час", Кубрат предизвика лекоатлетите да демонстрират умения на подскоци с въже. Мисията на кампанията е да покаже, че образованието е ценност за цялото ни общество.

"Дарко Тим" е спортна школа, специализирана в обучението на деца по лека атлетика. Клубът води подготовката на 100 души от различни възрасти.

От школата благодариха на Кубрат, че е направил заниманието на толкова интересно.

"Смятам, че личният пример е, когато един спортист дойде на място при самите деца. Това е основната мотивация. Радвам се, че в даденото училище е пълно със спортни зали. Това е много важно. Чрез спорт се поддържа духът на нацията. Изключително важно е как родителите и семейството ще насочат децата. Всеки един родител трябва да бъде до детето си и да го насочва.", каза Кобрата.