на живо

Кубрат Пулев зарадва деца с увреден слух

Боксьорът раздава подаръци и автографи в продължение на два часа в Музея на спорта

Lap.bg

Кубрат Пулев зарадва близо 40 момчета и момичета от средно специалното училище „Проф. д-р Дечо Денев” в София. Срещата се състоя в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”.

Носителят на интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация в тежка категория бе голямата изненада за малчуганите, а поводът бе 122-рата годишнина от основаването на първото по рода си училище за деца с увреден слух не само у нас, но и на Балканите.

Снимка: Lap.bg

„Чакам всеки от вас, който иска да тренира бокс в залата. Вратите на нашата зала са отворени за всички. Бъдете добри, слушайте родителите и учителите си и никога не забравяйте да подадете ръка на човек в нужда. Да правиш добро е най-великото нещо, на което можем да се научим в този живот”, с тези думи боксьорът се обърна към децата, след което обяви, че ще отговори на всеки един техен въпрос. А въпросите валяха:

- Как си станал толкова силен?

- С много труд и тренировки. С много лишения. С много упоритост и търпение. С подкрепата на близките и семейството.

 - На какво те научиха родителите ти?

- Никога да не се предавам. И винаги да вярвам в себе си. Този урок е от баща ми, който искаше аз и брат ми да станем боксьори. Това бе неговата мечта. И ние с Тервел я реализирахме.

 - Имаш ли и други братя и сестри?

- Имам само един брат, но имам три сестри. Ние сме задружно семейство. Така са ни възпитали.

 - Коя е най-голямата ти мечта?

- Много бих искал да стана световен шампион. Работя здраво и с божията помощ се нядавам да успея да я сбъдна.

Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев се обърна към преподавателите, дошли заедно с децата в Музея на спорта:

„Благодаря на вас за грижите и любовта, с които дарявате тези деца. Вие сте тези, които формират техните характери и които ще ги изградят като личности. Поклон за вашия труд и самоотверженост. Няма по-достойна професия от тази да бъдеш учител на едно дете.”

В продължение на два часа Кобрата раздава автографи и подаръци – умалено копие боксови ръкавици в бяло, зелено и червено, които бе донесъл специално за малчуганите. Пулев, който очаква съвсем скоро да разбере кога ще е следващата му изява на ринга, се снима за спомен с всяко дете и с преподавателите на гимназията. Боксьорът получи подаръци от учениците – рисунки, колажи и собственоръчно изработени творби от дърво и плат.

Снимка: Lap.bg

„Много се надявам да съм направил деня на тези деца малко по-хубав, по-цветен и по-щастлив. Обичам децата, зареждат ме с невероятна енергия. И не знам за тях, но аз се забавлявах в компанията им от цялото си сърце. Бих се радвал, ако в България, отношението към децата и въобще към този тип хора със специални нужди бъде наистина еднакво с това, което проявяваме помежду си в обществото. Тези деца не са по-малко стойностни и достойни за уважение и също като връстниците си се нуждаят от любов, подкрепа и насърчаване. Нека бъдем техен пример”, сподели Кубрат Пулев пред медиите.