на живо

Кубрат се бие за световна титла в Чикаго в началото на 2018 г.?

Промоутърите на Кобрата водят преговори за мач с Фрес Окендо

Lap.bg

Кубрат Пулев може да се завърне на ринга още в началото на 2018 г. и то в мач за вакантната световна тилта на WBA в Чикаго. 

Това загатна самият интерконтинентален шампион, а за подобни преговори потвърди и Боби Хиц - президент на "Хиц Боксинг". Според негово изказване пред сайта boxingscene.com, промоутърите на Кобрата "Зауерланд" са се свързали с представители на пуерториканеца Фрес Окендо и вече договарят среща.

"Мога да потвърдя, че моят партньор Рой Джоунс-младши води преговори с промоутърите на Пулев за организиране на мач между българина и Окендо за титлата на WBA в Чикаго, в началото на следващата година", твърди Хиц.

Снимка: Getty Images

Той разкри, че Кобрата също е дал принципното си съгласие за мача и изчаква да се възстанови от контузията, за да се върне на ринга. 

"Крис ми съобщи, че Пулев ще бъде напълно възстановен до няколко седмици, а срещата може да се състои в Чикаго или в България", допълво още Хиц.

От страна на съперника на Пулев предпочитат срещата да е на американска земя, като основен довод за това са големите български и пуерторикански общности във Ветровития град. Хиц дори посочва евентуална зала, в която ще се проведе мача - "Олстейт Арена". Именно тя беше домакин на последния мач за титла в тежка категория, игран в Чикаго през далечната 1981 г.

Всъщност абсолютен шампион на WBA е Антъни Джошуа, а световната титла, за която ще спорят Пулев и Окендо е вакантна. През 2014 г. 40-годишният пуерториканец се опита да я спечели в среща с узбека Руслан Чагаев, но загуби. След това претендентът му се оттегли от бокса, но бе принуден да защитава пояса срещу Шанън Бригс. Съперникът му обаче е хванат с допинг и така коланът е без притежател.

Пулев имаше насрочен мач срещу Антъни Джошуа за трите пояса на британеца на 28 октомври в Кардиф, но отказа участие заради частично разкъсване на гръден мускул. Възстановяването му най-вероятно ще продължи между 4 и 6 седмици.

Евентуален мач в Чикаго ще бъде добре дошъл за голямата българска диаспора в града. Нашите сънародници отвъд океана очакваха да видят тази вечер (27 октомври) мач между Тервел Пулев и Брайтън Норууд, но той пропадна заради невъзможност в такъв кратък срок да бъдат набавени всички необходими документи.