на живо

Кубрат се справи с коравия Джонсън в 12 рунда

Победата направи българина основен претендент за световната титла

Lap.bg

Кубрат Пулев победи американеца Кевин Джонсън по точки в най-чакания мач от гала вечерта „Final Countdown“ в софийската зала „Арена Армеец“. Така българинът запази интерконтиненталната си титла на Световния боксов съвет. Нещо повече – родният професионален боксьор вече е основен претендент за Световната титла, чиято съдба ще се реши в утрешния (29 април) сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

Българинът направи впечатляващо появяване. Под бурните аплодисменти на публиката той излезе облечен в традиционна българска дреха под звуците на "Притури се планината" и направи обиколка на залата. Срещата непосредствено до ринга наблюдаваха половинката на боксьора - певицата Андреа, както и двете от сестрите му - Ана и Виктория. Преди съдията да даде начало, публиката в "Арена Армеец" стана на крака за българския и американския химн.

Снимка: Lap.bg

Двамата боксьори започнаха предпазливо срещата, като първия по-сериозен удар нанесе Кубрат в самия край на първия рунд. Българинът обаче продължи по-настоятелно и на няколко пъти намери главата на съперника си, който беше видимо по-уморен.

Пулев започна да става по-агресивен след петия рунд. Джонсън видимо не издържаше на темпото, често оставаше без гард и разчиташе предимно на контраатаки.

Снимка: Lap.bg

В последния рунд българинът беше водещ на ринга, като на няколко пъти имаше възможност да нокаутира съперника. Победата обаче дойде след обявяването на съдийските гласове.

Кубрат е носител на интерконтиненталната титла от декември 2016 г., когато в първия си мач като професионалист пред рода публика се наложи над Самуел Питър, след като опонентът му се отказа заради контузия.

Така българският боксьор вече има 25 победи на професионалния ринг (13 с нокдаун) от 26 срещи. Единствената си загуба той записа именно срещу един от евентуалните си следващи съперници – Владимир Кличко.

38-годишният Джонсън пък не успя да постигне голяма победа, с която да възроди кариерата си. Последната среща на американеца беше в началото на 2017 г., а преди това той не беше излизал на ринга близо две години след загуба от Антъни Джошуа през 2015 г.

Снимка: Lap.bg