на живо

В кухнята на Конте: Без кетчуп, майонеза и масло

Италианецът се е заел сериозно с хранителните навици в "Тотнъм"

Reuters

Всеки мениджър си има свои правила и при поемането на нов клуб се стреми да ги наложи възможно най-бързо. Антонио Конте не е по-различен. Той застана начело на "Тотнъм" в началото на месеца и освен интензивните тренировки и дългите часове с видеоанализи, вече е наложил волята си и относно храната в кухнята на клуба.

The Athletic пише, че италианският специалист се е фокусирал много сериозно върху хранителните навици на своите футболисти, тъй като смята, че част от тях са с наднормено тегло.

Въвел е задължителен обяд с участието на целия отбор. Премахнал е сандвичите от менюто, както и пицата. Забранил любимите на много от играчите кетчуп и майонеза. Те ще могат да пият само прясно изцеден сок, а ястията ще бъдат приготвени с минимално количество масло.

Снимка: Reuters

Целта на Конте е футболистите да са във възможно най-добра физическа форма, така че да издържат на високия интензитет на игра, който налага.

Конте въведе подобни промени в храненето на футболистите си в "Челси" през 2016 г., в резултат на което "сините" спечелиха титлата във Висшата лига.