на живо

Куп баскетболни събития подгряват финала за Суперкупата (ВИДЕО)

"Лукойл Академик" и "Берое" ще спорят за трофея в зала "Универсиада"

Lap.bg

Ден, посветен изцяло на баскетбола. В това се превръща днешният празник на София - 17 септември. От 9:00 ч. сутринта в столичната зала "Универсиада" любителите на спорта с оранжевата топка могат да се включат или да станат зрители на редица инициативи, които предшестват събитието на деня - финала за Суперкупата на България между шампиона "Лукойл Академик" и носителя на Купата "Берое".

В програмата са предвидени мачове: Журналисти срещу  Ветерани, Треньори срещу Съдии, Сборен отбор Аматьори срещу Сборен отбор А група, мъже, демонстративен мач по баскетбол на колички.

През целия ден извън залата ще се провеждат мачове за момичета и момчета и мъже по 3х3, като финалът при мъжете ще се играе по време на почивката между полувремената на мача за Суперкупата. Предвидени са много игри за феновете и подаръци за най-малките.

Денят на баскетбола и мача за Суперкупата на България се провеждат в подкрепа на операция "Жълти стотинки", а събраните средства ще бъдат дарени в полза на деца с тежки, множествени увреждания.

След като стане ясен носителят на Суперкупата, празненствата няма да спрат. Феновете ще могат да гледат финала на европейското първенство по баскетбол между Сърбия и Словения на голям екран в залата.

"Миналата година проведохме мач за Суперкупата при мъжете. Тази година идеята ни е да разширим тази инициатива, да го направим по-голямо и да включим в общи линии всички активности, които има федерацията по баскетбол", заяви Иван Ценов, изпълнителен вицепрезидент на Българската федерация по баскетбол