на живо

Куп пропуски и само 1:1 между "Локомотив" Пловдив и "Славия"

"Смърфовете" на пето място в Първа лига

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив и "Славия" завършиха 1:1 в мач от 19-я кръг на Първа лига. Домакините откриха резултата чрез Кирил Котев в 9-ата минута, а точен за "белите" в 45-ата минута бе Божидар Васев.

След равенството пловдивчани събраха 30 точки и заемат петото място в класирането, докато столичани са 9-и с 21 точки.

Преди мача "смърфовете" връчиха специален плакет на старши треньора на "Славия" Владимир Иванов-Фугата. Той игра за шампионския отбор на "Локомотив"през 2004 г. и е сред любимците на "черно-белите" фенове.

В 9-ата минута Димитър Велковски центрира от корнер, Кирил Котел посрещна топката и я насочи с глава във вратата на "Славия", вкарвайки първия гол в мача за 1:0.

Пет минути по-късно Николай Димитров-Хичо стреля, но Ел Харуби хвана топката. Вратарят на "Локо" бе принуден да се намесва решително и в 22-ата минута, когато отрази удар на Калоян Кръстев.

В 45-ата минута Божидар Васев стреля с левия крак, стражът на "черно-белите" Ел Харуби не успя да избие както трябва топката и тя влезе във вратата му за 1:1.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но Павел Виданов в 49-ата и и Димо Бакалов в 55-ата минута стреляха неточно. В 60-ата минута Мартин Камбуров пропусна топката към Дани Кики, който отправи опасен удар. Стражът на гостите изби коженото кълбо, което се удари в гредата, а при добавката Парвиз Умарбаев прояви неточен мерник.

Домакините продължиха да търсят победен гол, но отбраната на гостите се справяше добре.
В 82-ата минута Петко Христов фаулира Димо Бакалав и получи жълт картон. Мартин Камбуров изпълни отсъдения пряк свободен удар, но прати топката в аут.

В 85-ата минута "Славия" остана с човек по-малко, след като защитникът им Петко Христов получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу Димо Бакалов. Последва разправия между хора от резервните скамейки на двата тима, но ситуацията беше овладяна.

В 90-ата минута съдията отмени гол на Дани Кики заради игра с ръка на нападателя на пловдивчани.