на живо

Купата на Италия: "Аталанта" иска да вгорчи още повече сезона на Роналдо и компания

Гледайте финала от 21:30 ч. пряко по RING

Купата на Италия: "Аталанта" иска да вгорчи още повече сезона на Роналдо и компания

Oтборите на "Аталанта" и "Ювентус" ще се срещнат тази вечер в епичен сблъсък за Купата на Италия. Стадион "Мапей" в Реджо-Емилия е готов да посрещне двата футболни гранда, а Старата госпожа ще се опита да изтрие горчилката от слабия си сезон. Мачът е от 21:30 ч. и ще бъде излъчен на живо по RING.

За първи път от 13 години финалът за Купата на Италия няма да се играе на "Олимпико" в Рим. 

"Бианконерите" се борят със сетни сили за мястото си в топ 4 и участие в Шампионската лига, а един триумф за Купата със сигурност ще помогне за самочувствието на играчите на Андреа Пирло.

По пътя към финала "Ювентус" отстрани шампиона "Интер" с общ резултат 2:1. Тимът на Джан Пиеро Гасперини достигна до мача за трофея след успех над "Наполи".

Никога досега двата отбора не са играли един срещу друг във финала за Купата на Италия.

"Бианконерите" имат хубави спомени от финали на "Mапей", като в началото на годината спечелиха Суперкупата на страната срещу "Наполи". Това беше и първият трофей като треньор за Андреа Пирло, който е притиснат до стената за още едно отличие предвид сезона на "Юве".

Снимка: БГНЕС

"Аталанта" за последно спечели трофея през далечната 1963 г., а в последния случай, когато срещна Старата госпожа в турнира, победи с 3:0. 

Близо 4 300 зрители ще проследят на живо финала за Купата на Италия. Това ще е първият мач на Апенините с над 1000 души по трибуните от повече от година.

"Ювентус" е най-успешният отбор в турнира със своите 13 трофея, следван от "Рома" с 9. Последният триумф на "бианконерите" е през сезон 2017/18.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com