на живо

Купон по време на пандемия, а след това съд за сръбски национал

Александър Прийович и още 20 души застанаха пред съда

Купон по време на пандемия. А след това съд! Това е положението в Сърбия, където има над 1600 регистрирани заразени с коронавирус, а смъртните случаи са 44.

Футболистът от националния тим на страната и "Ал Итихад" Джеда - Александър Прийович, се изправи пред съда в Белград, тъй като си позволи да отиде на... заведение. В западната ни съседка са забранени всички обществени събирания на повече от двама души, както и излизанията от 17:00 до 5:00 часа сутринта. Мерките целят да спрат разпространението на коронавируса.

Въпреки това в хотел в центъра на столицата местната полиция завари над 20 човека, които необезпокоявани бяха заели местата си в заведение. Акцията се е провела около 15:30 ч. на 3 април.

Медиите в Сърбия разкриха, че Прийович е опитал да излъже полицията и да си резервира стая в хотела, за да покаже, че не просто е излязъл да се забавлява. Само че тази стъпка не му е помогнала.

"Неговото прегрешение, е че заедно с още 5 човека са влезли в заведението. Отговорността се поделя, но ще се търси и организаторът", коментира директорът на полицията в Сърбия Владимир Ребич.

Така Прийович трябваше да се яви в съда в Белгард, за да обясни поведението си. Медиите пък го "нахокаха", че не използва маска и ръкавици. "Все едно не знае, че има пандемия!", възмущават се те.

Заради същия инцидент пред съда се явиха още популярните певци в Сърбия Митар Мирич и Джани. Последният е бил в заведението заедно със съпругата, сина и снахата си. 

bTV също призовава: останете си вкъщи!