на живо

Не може без феновете: Шампионите предаваха на живо вдигането на титлата (ВИДЕО)

Заради пандемията от коронавирус "Ливърпул" получи трофея пред празните трибуни на "Анфийлд"

Късно снощи "Ливърпул" официално стана шампион на Англия. След 30 мъчителни години мърсисайдци се завърнаха на трона, макар че заради коронавируса празненствата не бяха такива, каквито трябва.

Капитанът Джордан Хендерсън вдигна трофея през празния "Анфийлд", а церемонията бе съпътствана от светлинно шоу, фойерверки и музика за атмосфера.

От "Ливърпул" взеха специално разрешение и отпразнуваха триумфа си скромно със своите семейства. Шампионският купон започна още в съблекалнята, веднаха след победата с 5:3 над "Челси".

Играчите се прегръщаха, танцуваха и снимаха, за да увековечат феноменалния си сезон. Някои като Джини Вайналдум, Дивок Ориги и Деян Ловрен пък предаваха на живо в социалните мрежи цялата церемония по вдигането на титлата, за да може феновете да се почувстват част от празненствата, макар и от разстояние.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) on

Впоследствие Ван Дайк публикува емоциално съобщение в "Туитър", позирайки с титлата: "Просто едно дете от Бреда, което стана шампион на Висшата лига. Това е сбъдната мечта, но и възможност за мен да напомня на всяко дете по света, че всичко е възможно. Усърдна работа и упоритост! Не позволявайте ничия арогантност, омраза или негативност да ви пречат да бъдете най-добрата форма на себе си. Благодаря на семейството ми, феновете, съотборниците и целия щаб! "Ливърпул", това е за теб!", написа нидерландският защитник.