на живо

Куртоа: Вилмотс трябва да си ходи

Вратарят на Белгия отказа да подкрепи националният селекционер след загубата от Уелс

Getty Images/Guliver Photos

Вратарят на белгийския национален отбор по футбол Тибо Куртоа отказа да подкрепи националния селекционер Марк Вилмотс след поражението на тима с 1:3 от Уелс и отпадането на четвъртфинал на Евро 2016.

Попитан след мача дали отборът се нуждае от нов треньор, вратарят отговори: "Това беше възможност, която ние може и да не получим отново. Аз му казах моето мнение в съблекалнята и сега той трябва да си вземе своето решение".

На пресконференцията след мача Вилмотс отказа да отговори на въпроса дали остава или не на поста национален треньор, но напрежението в отбора беше видно още в мача с Италия и информациите за дълги разговори, конфликти и подминаване на хората го потвърждават.

А сега вратарят го обвини и в грешен избор на тактика - същите грешки направил точно и в мача с Италия.

"Посочих му с пръст мястото, където трябваше да се постави сам след мача. Но нека да останем интелигентни. Ние сме млад отбор, който доста време прекарва заедно. Но сме разочаровани, защото това беше златна възможност за нас, за да стигнем до финала", каза Куртоа.

Оказва се, че в съблекалнята е имало и други разговори на висок тон, като треньорът е обвинил играчите в липса на комуникация.