на живо

"КВК Габрово" приключи с участието си в българския волейбол

cev.lu

Волейболният отбор на „КВК Габрово” прекратява участието си във всички турнири за мъже и юноши, в които бе предвидено да участва клуба през предстоящия сезон 2015/16. Габровският отбор трябваше да се състезава във втория ешелон на Националната волейболна лига при мъжете – Висша лига, след като през изминалия сезон завърши на последно място и отпадна от Суперлигата. Юношеските формации на клуба във всички възрасти също няма да вземат участие в съответните първенства. По този начин отборът ще отсъства от всички състезания в календара на Българската федерация по волейбол.

Преди старта на Висшата лига „КВК Габрово” изпрати писмо до БФВ, в което клубът официално се отказва от участие в първенството. Споменатите в обръщението причини са финансови. Мястото на „КВК Габрово” в шампионата ще бъде заето от отбора на „Град” (Белоградчик), който през изминалия сезон загуби плейаута за влизане във Висшата лига от „Звездец” (Горна Малина). Предполага се, че габровският клуб ще продължи работата си с подрастващи.

„Коко Волей Клуб” (Габрово) е основан през 2006г. Отборът е вицешампион на България за сезон 2012/13, когато губи финалния плейоф в Суперлигата от „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница), а през следващия сезон допуска загуба от „Левски Бол” в полуфиналния плейоф, но стига до бронзовите медали в първенството заради 2-рото си място в класирането си в редовния сезон.

Междувременно стана ясно, че Суперлигата има нов основен спонсор и съответно ново наименование. От БФВ обявиха, че от предстоящия сезон 2015/16 досегашното наименование Суперлига - „Бачково” изворна вода се променя на „Суперлига Сами-М”. Известна кореция ще претърпи и логото на първенството.