на живо

"Кьолн" смени треньора с рус розов еднорог (ВИДЕО)

"Козлите" се готвят за голямо събитие в началото на 2022 г.

"Кьолн" смени треньора с рус розов еднорог (ВИДЕО)

Елитният германски футболен "Кьолн" смени треньора с... рус розов еднорог със слънчеви очила! По случай началото на карнавалния сезон наставникът Щефен Баумгарт се появи на клубната база в този забавен вид, оставяйки настрана строгото си лице и характер.

Така днес "козлите" отбелязаха началото на карнавалните месеци, чиято кулминация ще бъде в края на февруари идната година. Играчите се премениха в нестандартно облекло, като повечето от тях дойдоха на тренировка с каскет, имитирайки треньора.

Сред най-любопитните беше лекарската униформа на нападателя Антони Модест, с която той се присмя на самия себе си заради честите контузии.

"Готвих се дълго за това. Винаги съм казвал, че работя по въпроса за 11 ноември и ето, че се получи. Понеже ме питате какво планирам сега - ще ви изпея някоя и друга песничка, може даже да успея да вникна в смисъла на текста ѝ. Само искам да подчертая, че всички, дето подскачаме тук наоколо, сме ваксинирани, тествани и спазваме стриктно противоепидемичните мерки. Сега ще поиграем с топката и се надявам високата преса да работи отлично.", коментира Баумгарт.

"Кьолн" се намира на 11-о място във временното класиране на Бундеслигата, като в последния си мач направи 2:2 с "Унион" Берлин. "Козлите" ще се опитат да пренесат доброто настроение и на терена. В следващия си шампионатен двубой, на 21 ноември, Баумгарт и компания гостуват на "Майнц".