на живо

"Лацио" е заплашен от две служебни загуби

Заради недокладвани положителни тестове на футболисти

Getty Images

Италианският елитен "Лацио" е обвинен в нарушаване на COVID-19 протоколите относно уведомяването на властите за положителни тестове на свои играчи. Ако "орлите" бъдат признати за виновни, възможните наказания, които футболната федерация на Италия може да им наложи, варират от отнемане на точки до присъждане на две служебни загуби.

Снимка: Getty Images

Разследването започна още в края на октомври миналата година, когато няколко футболисти на "римските орли" се оказаха заразени с коронавирус преди гостуването на "Брюж" (1:1) в Шампионската лига, но се завърнаха в състава за визитата на "Торино" (4:3) в Серия "А" три дни по-късно. Това предизвика проверка на лабораторията в Салерно, с която работи "Лацио".

От клуба отричат да имат вина, твърдейки, че отговорни са здравните власти. Те не са докладвали за случаите на COVID-19.

Снимка: Getty Images

"Бианкочелестите" са обвинени и в неспазване на друга точка от протокола - поставяне под задължителна карантина на контактни със заразените. Звездата на тима Чиро Имобиле, например, игра срещу "Торино" на 1 ноември, след това и срещу "Ювентус" (1:1) на 8-и. Нападателят обаче е трябвало да се изолира за 10 дни.

"Лацио" заема седмото място в Серия "А" с актив от 40 точки - на 2 от зона "Шампионска лига" и 10 зад лидера "Интер".