на живо

"Лацио" излъга "Рома" в първото римско дерби на Моуриньо

"Орлите" спечелиха с 3:2

Getty Images

"Лацио" спечели с 3:2 срещу "Рома" в римското дерби от шестия кръг на италианската Серия "А". Поражението е първо за Жозе Моуриньо в битката за Вечния град и второ за "вълците" откакто португалският специалист пое тима през лятото. Същевременно с успеха "Лацио" прекъсна серията си от три мача без победа в Калчото и се изкачи на шестата позиция с 11 точки, докато "Рома" остава на четвъртото място с една повече.

193-ото Дерби делла Капитале започна с най-бързия гол за "Лацио" в него от март 2012 г. насам. Сергей Милинкович-Савич се измъкна от защитата на "Рома" и прати топката в мрежата с глава, възползвайки се от центриране на Фелипе Андерсон. Сърбинът изпревари вратаря Руи Патрисио във въздушния двубой, но получи тежък удар в главата, заради който реферът Марко Гуида показа жълт картон на стража.

Снимка: Getty Images

Милинкович-Савич се завърна на терена, а "Лацио" продължи да атакува и покачи на 2:0 девет минути по-късно. Тогава Чиро Имобиле подаде към Педро и фланговият футболист прати топката в мрежата с прецизен удар от границата на наказателното поле, хванал неподготвен Патрисио. Така Педро, който смени "джалоросите" с "бианкочелестите" през лятото, стана едва третият, отбелязвал гол в дербито и за двата отбора. Преди него това направиха Арне Селмонсон и Александър Коларов.

На "Олимпико" "Рома" върна едно попадение малко преди почивката - Рожер Ибанйес отбеляза с глава след центриране на Жордан Верету от корнер.

Снимка: Getty Images

В 63' "Лацио" възстанови аванса си чрез Фелипе Андерсон, който завърши великолепна акция на Имобиле. Шест минути по-късно "Рома" намали на 2:3 с дузпа на Верету, отсъдена за фаул срещу Николо Дзаниоло.

В оставащите минути "вълците" се впуснаха в атака, но вратарят на "Лацио" Хосе Рейна бе блестящ, спирайки удари на Дзаниоло и на влезлия като смяна Елдор Шомуродов. Символичните домакини пък на два пъти бяха близо до попадение чрез Имобиле.

Снимка: Getty Images