на живо

"Лацио" изнесе лекция в Киев и е сред най-добрите осем в Лига Европа (ВИДЕО)

"Римските орли" отстраниха "Динамо" след успех с 2:0 в реванша

БГНЕС

"Лацио" се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Италианският тим елиминира "Динамо" Киев, след като спечели като гост в реванша с 2:0. Първата среща в Рим бе далеч по-равностойна и завърши 2:2, но в украинската столица "римските орли" играха блестящо и доминираха от първата до последна минута. Те си осигуриха място сред най-добрите осем за втори път след 2013 година, когато именно на тази фаза бяха отстранени от "Фенербахче".

Пред 52 хиляди зрители, подкрепящи домакините, тимът на Симоне Индзаги откри в 23-ата минута. Лукас се придвижи в наказателното поле и засече центриране на Луис Алберто, пращайки топката в далечни ъгъл на вратата. Голмайсторът на "небесносините" Чиро Имобиле нямаше късмет в Киев и само до почивката пропусна 3 чисти голови положения. Той пропиля още един шанс през втората част, но най-скандален бе пропускът на Патрик в 51-ата минута, когато не успя да прати топката в опразнената врата от около 5-6 метра.

Все пак в 83-ата минута "Лацио" стигна до безценен втори гол, дело на централния защитник Стефан де Фрай. Той се разписа за пети път през сезона, след като се оказа на точното място при ново центриране от корнер.

Снимка: БГНЕС

"Римските орли" спечелиха за четвърти път на украинска територия в своята история и спряха серията си от две поредни загуби като гости в Лига Европа. В същото време римляните спряха поредицата на "Динамо" от 11 домакински мача в турнира без поражение. Грандът на украинския футбол отпада на 1/8-финалите в ЛЕ за първи път в исорията си, след като бяха спечелили в предните си две участия на тази фаза.

"Лацио" ще разбере съперника си за четвъртфиналите от жребия в петък, 16 март.