на живо

"Лацио" отново сгреши в борбата за Шампионска лига (ВИДЕО)

"Римските орли" не спечелиха в трети пореден мач от Серия "А"

БГНЕС

"Лацио" записа разочароващо равенство 1:1 у дома срещу "Болоня" в двубой от 29-я кръг на Серия "А". "Небесносините" не загубиха от съперника си в десети пореден шампионатен мач, но разочароваха тифозите, които очакваха нова победа. Играчите на Симоне Индзаги не съумяха да покажат страхотната игра от успеха с 2:0 срещу "Динамо" Киев три дни по-рано, а дори позволиха на "червено-сините" да имат своите шансове за победно попадение на "Олимпико".

И двата гола паднаха още в началото на двубоя. В 3-ата минута Блерим Джемайли нанесе мощен и много коварен удар от разстояние, предизвиквайки трудно спасяване от Томас Стракоша. Той изби топката директно пред себе си, а притичалият Симоне Верди я прати във вратата. Нападателят вкара седмото си попадение за сезона, като е най-резултатният футболист на "Болоня".

Гостите удържаха аванса си само 13 минути. Точен в 16-ата бе Лукас Лейва, който се разписа във втори пореден двубой. С чудесна асистенция се отличи Луис Алберто. До почивката отново Верди застраши вратата на домакините, но не уцели очертанията.

Снимка: БГНЕС

В 59-ата минута "Болоня" организира перфектна атака с няколко подавания. Появилият се като резерва секунди по-рано Ибрахима Мбайе получи топката в наказателното поле и комбинира с Годфред Донса, който нанесе удар, но Луис Фелипе се хвърли пред голлинията и топката рикошира от тялото му. В 76-ата минута Фелипе Андерсон си изработи удобна позиция за изстрел, но не уцели очертанията на вратата. За разлика от Верди, който в последните секунди на добавеното време нанесе великолепен шут от 25 метра, но Стракоша не му позволи да осигури победата на "червено-сините".

Играчите на Роберто Донадони си тръгнаха с точка от гостуване на "Лацио" за втори пореден сезон, прекъсвайки негативната си серия от 4 поредни загуби при визити в шампионата. "Римските орли" пък не спечелиха в трети последователен кръг, допускайки нова грешка в битката за място в зона Шампионска лига. Столичани в момента заемат пета позиция с 54 точки. Четвъртият "Интер" има 55, както и мач по-малко. "Болоня" също е без успех в три поредни двубоя за първенство, изкачвайки се на 11-о място с 34 точки.